Aki hasznosnak találta a múltkori cikkünket a túrázási tanácsokkal, azoknak próbálunk további segítséget nyújtani, hogy még kellemesebb lehessen az időtöltés. A múltkori írást még néhány aprósággal tudjuk bővíteni, amire érdemes felkészülni, hogy igazán jó emlék maradjon a szabadidős tevékenység.


Egyedül jobb, mint rossz társaságban
Ezért fontos, hogy jó társaságot válasszunk a túrázáshoz, mert jó társaságban még jobb! Ha nem egyedül, hanem a haverokkal vágunk nekik, akkor sokkal nagyobb élmény lesz a túrázás.  Ennek az előnyeit nem is kell tovább részletezni. Ha kezdő bringások vagyunk, akkor pedig az öreg rókáktól tanulhatunk, ha figyelmesen próbáljuk ellesni a titkaikat.
A versenyorientáltaknak írom, hogy egy teljesítménytúrán akár "versenyszimulációt" is lehet csinálni. Ráadásul úgy, hogy nincs tétje. Feszegethetjük a saját határainkat, kereshetjük a számunkra megfelelő étkezési rendet, tehetünk bele résztávokat, stb. Mindezt úgy, hogy egy rendezvényen való részvétel azért némi nyomást helyez ránk, de nem gond, ha hibázunk. Nem gond, ha eléhezünk, mert meg tudunk állni pihenni vagy enni-inni, hiszen nem kell versenyezni a társakkal. Egyszóval jó felkészülési és tanulási lehetőség!

Milyen az ideális bringa?
Ezen ne görcsölj, a legtöbben hozott anyagból dolgoznak! A Badacsony 200 egy országúton haladó túra és a legkényelmesebb az, ha országúti (vagy treking) bringával teljesíted a távot, de sokan jönnek mountain bike-kal, sőt láttunk már camping bringásokat is. Ebből a sokszínűségből látszik, hogy nem a kerékpár típusa a fontos, sokkal inkább az, hogy neked kényelmes legyen és örömmel ülj a nyergében!


Lassan járj, tovább érsz
Tartja a mondás, de a Badacsony 200 túrán megéri ébernek is lenni! Élvezzük a tájat, hiszen nagyon szép helyeket érint a túra, érdemes nyitott szemmel járni. A túrát lehet csak teljesíteni is, de lehet ezt a tájban gyönyörködve, mélyebb átéléssel is tenni. Gondold végig, hogy számodra melyik élvezetesebb!

Egy rendezői önös érdek, ami a te hasznodra is válik:
Nevezz elő, hiszen ezzel gördülékenyebb lesz a túra előtti procedúra és rövidebb lesz a sorban állási idő is. És nem mellesleg jelentősen olcsóbb, mintha a helyszínen tennéd ugyanezt.